Illa. Jag mår illa!

Fyuschochblä!!!
Jag har börjat må så illa. Det började i början av veckan och sen har det blivit värre och värre varje dag. Det är inget morgonillamående, utan ett dygnet-runt-illamående. Förra veckan tänkte jag att jag nästan längtade lite tills jag började må lite (lägg märke till att jag skrev lite!!) illa, för då kommer jag känna av att jag är gravid. Då mådde jag jättebra, precis som vanligt, och kunde glömma bort att jag hade en bebis i magen. Nu ångrar jag bittert att jag tänkte så. Det är så jobbigt! Jag kan nästan inte äta något. Jag mår illa så fort jag tänker på mat. Nu har Thomas åkt till affären för att köpa glass. Det känns bättre att tänka på att äta något kallt, än något varmt. Jag får mindre kväljningar. Tänkt vad härligt det är att vara gravid! ...host... Men det blir bättre, har jag hört! :D

Hur som haver. Jag har börjat samla på mej lite bebiskläder. Jag tänker som så att det är smart att passa på att köpa när man hittar något bra på rea, istället för att vänta till sista veckorna innan bebisen kommer och bli tvungen att köpa allt till fullt pris då. Här är man ekonomisk, serru! ;P

Här är min samling såhär långt:

 

De två mössorna har jag virkat själv. Min favorit är bodyn med tigermönster. Visst är den helt otroligt söt? :D Bodysarna med julmotiv hoppas jag att dom kommer passa lagom till nästa jul, annars var det lite bortkastat att köpa dom, även fast det var på rea.

 

Nu tror jag att jag är hungrig. Ska försöka tvinga i mej lite mat.

Ha det bra sålänge! Hej!


Äntligen klar!

Jag började på en sjal för ett tag sen, men så tog det slut på garn. Och eftersom jag inte hade lust eller ork att åka till stan just precis då för att köpa mer, så började jag på en annan sjal. Jag tänkte att det var en väldigt enkel sjal som skulle gå jättefort att göra och att garnet jag hade skulle räcka bra. Jag tänkte att jag skulle hinna bli klar med sjal nummer 2 lagom tills jag tog mej för att åka ner till stan för att köpa mer garn till sjal nummer 1. Men ack, så fel man kan ha! Garnet tog slut även till sjal nummer 2 (den som skulle gå såå snabbt...) och även fast jag köpte mer, och även fast jag jobbade med den nästan varje dag, så blev den aldrig klar! Men nu, ÄNTLIGEN, så blev den klar idag :D Jag som tycker det är så kul att virka (och det är det verkligen!), men den här sjalen var sååå tråkig, för det tog aldrig slut.

Nu kanske jag har skrämt upp er så ni inte vågar er på att virka en egen sjal nummer 2 (som för övrigt är en blommig trekantssjal). Men den är riktigt fin, och ni kanske har bättre tålamod än mej, så det ska nog gå jättebra!

Jag fick iden till sjalen när jag googlade efter ett annat mönster och scrollade förbi en bild på en sån här sjal (eller någon liknande), som sen fastnade i minnet. Jag virkade på fri hand, men det finns säkert mönster på en nästan lika. Här är i alla fall hur jag gjorde min:

 

Virka alla blommor, en och en, och sy sedan ihop dom.

Virka blomman såhär:
Slut 8 lm till en ring med en sm.
Gör 10 lm och fäst med en fm om ringen, gör 10 lm och fäst med en fm om ringen.... osv...
Fortsätt tills du har 6 lm-bågar. Fäst sista lm-bågen med en sm om ringen, istället för en fm.
Fäst trådarna och sy ihop blommorna så sjalen får en trekantsforn.
Klart!!

Hej och välkommen!

Här är jag:
Johanna, 21 år. Från Valbo, men jag bor i Falun med min pojkvän och hans två pojkar som vi har varannan vecka. I september kommer vi få ännu en familjemedlem, men just nu ligger den och myser i min mage.
De som läser min blogg kommer få följa min graviditet. Vad som händer med mej och bebisen och allt runt omkring som inköp av otroligt söta bebiskläder.
Jag kommer också skriva mycket om virkning eftersom det är mitt stora intresse. Jag älskar att virka. Det är avslappnande och kreativt och det finns så mycket man kan göra. Allt från grytlappar och stora sängöverkast till kläder, nallar och inredning av alla dess slag. Jag kommer nog under den närmaste tiden virka mycket bebiskläder eller annat en bebis behöver.

Hoppas du kommer gilla min blogg :D

Tjing!
/Johanna

En babymössa som jag virkat. Mönster här.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0