Föräldragrupp

Igår var jag och Thomas på första föräldragruppen. Det känns som det kommer bli ganska bra. Hon som höll i det var lite hipp-som-happ. Hon pratade tyst och bytte ämne stup i ett. Hon påbörjade en mening, men så kom hon att tänka på något annat och hann aldrig avsluta det hon hade börjat prata om. Så lite förvirrande var det. Men hon verkade väldigt kunnig, och det är väl lite huvudsaken, så man får svar på det man undrar över.

Men jag tycker att det började sent. Första gången var som sagt igår. Sen är det tre gånger till, så sista träffen kommer vara när jag är i v 40, och det var andra där som är beräknade 1-2 veckor före mej. Då kommer säkert några inte hinna gå på alla möten, och det är ju lite tråkigt... Fast det är ju såklart miljoner gånger bättre att få sin bebis, så då kanske man inte bekymmrar sej så mycket över att ha missat sista mötet på föräldragruppen :PJaja, nog om det. Idag är en dag som alla andra. Det vill säga: SKITVÄDER! Men det tänker inte jag bry mej i, för jag är ledig och tänker ha en bra dag ändå. Jag ska göra mej en kopp hallonbladste och krypa upp i soffan och virka på mitt senaste projekt jag börjat med :)


Snart är det dags

 

Idag var jag hos barnmorskan. Hon gjorde de vanliga testerna och allt såg bra ut. Livmodersmåttet låg på 35 cm, och min kurva går precis i överkant av vad som är normalt. Jag har en stor rackare i magen :)

 

Vi har fått 21 september som BF-datum, alltså är det exakt 1 månad kvar idag. Men jag hoppas verkligen att han bestämmer sej för att ploppa ut tidigare. Det börjar bli tungt och jobbigt. När jag kliver upp på mornarna känns det som att jag har träningsvärk i hela kroppen. Och när jag sover om nätterna vaknar jag ofta, så fort jag vänder mej för det gör ont i bäckenet, för att jag måste kissa, för att det är varmt eller för att halsbrännan är jobbig och jag måste ta novalucol. Och om dagarna har jag allmänt svårt att röra mej, jag når inte ner till golvet och har svårt att få på mej kläder. Och busungen sparkar på revbenen hela tiden!

 

Det är bra härligt att vara gravid ;D

Haha! Det är klart att det är jobbigt, men det är ju helt klart värt det!


Bebismössa med stjärnor

Jag har gått igenom våra bebiskläder. Jag tycker att vi har så mycket, men när jag sorterade upp dom i storleksordning så är det inte alls så mycket i varje storlek. Vilken tur! Då har jag en bra anledning att köpa mer ;D

Ett plagg vi saknar är mössor. Jag upptäckte att vi inte har någon alls med knytning under hakan. Då kommer dom ju ramla av, tänker jag. Så idag har jag virkat just en mössa med knytning under hakan :)

Jag letade efter en nalle som skulle få modella mössan men hittade ingen, så jag tog ett ljus istället :P

Mönstret på mössan hittade jag här. Jag gjorde två mindre stjärnor istället för en stor, men nu tycket jag det mer ser ut som nå blommor. Men det är väl fint med en blommig mössa också :D


så nära men ändå så långt bort

 

Nu går jag in i den nionde och (förhoppningsvis!!) sista månaden. Det är helt ofattbart att tänka sej att vi kanske inom en månad kommer ha en bebis här hemma. Vår älskade, underbara och otroligt efterlängtade lille pojke. Som jag längtar! Det är det enda jag tänker på känns det som. Och jag är så rädd att behöva gå över tiden. Varje dag efter BF-datumet kommer kännas som en hel evighet.

 

Jag har i alla fall börjat dricka hallonbladste. Jag läste om det på en mammagrupp på Facebook. Det ska vara bra för gravida att dricka. Det hjälper livmodern och kroppen att förbereda sej inför förlossningen och gör på så sätt att själva förlossningsförloppet blir smidigare och att man återhämtar sej bättre efteråt. Vissa skriver också att det kan hjälpa till att sätta igång förlossningen. Inte på en gång kanske, men så man inte behöver gå över tiden. Man ska börja dricka det i vecka 33 ungefär, men 1 kopp om dagen, sen ska man öka gradvis till 2, 3 och tillslut 4 koppar om dagen. Men inte mer än så.

Jag hoppas det hjälper! Gott är det i alla fall :D


RSS 2.0