Finbesök

Idag har vi haft mamma och syster Rebecka här på besök. Mamma åkte runt till alla loppisar hon kunde hitta och jag och Rebecka åkte till Kupolen. Jag hittade en väldans massa kläder jag ville ha, men man måste ju tänka lite framåt. Det finns så mycket fint, men som inte funkar när magen växer. Nu kan jag bara köpa rymliga kläder som har plats för en stor, rund mage. Men jag hittade i alla fall:

En luftig top

En bolero/kofta

Och en stor tröja

 

Jag tycker att speciella mammakläder är onödigt. Man kan väl ha i princip det vanliga, bara magen får plats och man tycker det är bekvämt. Jag har ofta leggins och en oversize top av något slag, och det funkar ju med magen också.

 

Nu har vi precis varit iväg och hyrt Breaking dawn. Jag har inte sett den än (kors i taket!). Tidigare var jag helt beroende av Twilight och jag har sett alla andra filmerna på premiären och läst böckerna flera gånger. Men den här har det, som sagt, inte blivit av att jag sett än. Men nu minsan är det dags! Den är bra, kan jag tänka mej, dom andra tre är ju det i alla fall :)

 

Ha en bra lördagskväll!


Veckans barncitat

 

Här händer det inte så mycket. Allt står lite stilla känns det som. Jag har virkat lite. Har gjort ett par hängselbyxor till bebisen, men dom saknar knappar så hängslena går inte att knäppa. Sen håller jag också på med en bebisfilt, men jag har slut på garn nu och det finns inte att köpa det garnet i falun. Men det finns i gävle så min snälla syster har köpt åt mej, men jag har inte hunnit fått det än.

Det är väl ungefär det mest spännande jag har att berätta.

Japp...

Ha det bra!


Lilla hjärtat <3

I söndags kväll fick jag väldigt ont i magen. Jag har känt det förr, för någon månad sedan, men det här var väldigt mycket värre och kraftigare. Det strålade ner i benen och bak i ryggen. Jag tog en alvedon och det blev bättre så jag somnade. Sen vaknade jag på natten av att det gjorde ont igen och det kändes som att det bara blev värre. Jag väckte Thomas och vi tyckte det var bäst att åka till sjukhuset för att se så att allt var som det skulle. Doktorn gjorde ultraljud och allt såg bra ut. Vilken lättnad! Och så fick jag ju se bebisen för första gången. Den guppade med huvudet och man såg det lilla hjärtat flimmra. Den var så liten! Det var så underbart att se! Nu längtar jag till det "riktiga" ultraljudet i slutet av april :D

Veckans barncitat


Barnvagn

Vi har en gammal skruttig barnvagn från när Thomas pojkar var små. Eller så skruttig är den kanske inte, men jag tycker att den känns så klumpig, och Thomas säger att den nog inte är så bra. Därför tyckte jag att vi skulle slå till på en ny. Men det är ju typ hur dyrt som helst med barnvagnar!
Men så, tack vare mamma, hittade jag en! Hon har snöat in på Tradera, och då blir ju jag också nyfiken på vad för roligt man kan hitta där. Och det visade sej att man kan hitta billiga barnvagnar! Nu är jag ägare till en sprillans ny barnvagn som kostade mej endast 1400:-. Kan det bli bättre? :D

 

Det är en precis sån där som på bilden. Det är en kombivagn som byggs om från liggvagn till sittvagn. Då kan man ha den längre och slipper köpa en ny efter ett tag. Vill du också ha en, så finns dom som sagt på Tradera och säljs av ett företag som heter SiobTrade. Den skickas från Tyskland, men det var väldigt snabb leverans och det var en snäll Schenkerkille som bar den ända in i hallen min. Jag är väldigt nöjd!


Veckans barncitat


Jippi!!!

Idag var jag iväg för att ta mitt blodprov, och JAG KLARADE DET!!!! Jag är så glad att det är över nu:D Eftersom jag tycker det är så läskigt med armvecket, så tog jag på ovansidan av handen istället. Först känndes det som att jag skulle svimma, men efter att jag fått lite vatten och lite tid att förbereda mej och lugna ner mej, så gick det bra. Jag ojade mej ev väldans massa, men egentligen kändes det inget. Så det var ju faktiskt inte alls så farligt... Men jag vill definitivt inte göra om det! Hoppas jag slipper:P

Jag ger mej själv en guldstjärna, för det tycker jag att jag är värd :D


Mammatröja

Jag har velat haft en sån där tröja där det står "BEBIS" på magen, och när jag hittade en på rea var jag ju tvungen att slå till, även fast jag inte har fått någon kula än.

 

Söt va?! :D


Limpa

Idag har jag bakat två limpor. Jag hade inte tillräkligt med fänkål hemma och jag har inte smakat än, men jag hoppas dom smakar bra ändå.

Och nu när jag ska lägga in bilden jag tog på dom så inser jag att jag måste vara lite tankspridd idag. Jag kopplade in kameran till datorn och öppnade mappen med bilderna. Jag kopplade bort kameran från datorn och deletade bilderna från kameran, utan att ha kopierat över dom till datorn... Suck! Det var en jättefin bild. Nu har jag fryst in limporna så jag orkar inte plocka fram dom för att ta en ny bild. Men ni får tänka er hur dom ser ut:)

Jag kan erbjuda ett recept på dom istället:

Filmjölkslimpa, 1st:
5 dl rågsikt
1 tsk bikarbonat
½ tsk bakpulver
1 msk stött fänkål
1 msk anis
2½ dl filmjölk
¾ dl ljus sirap
¼ dl mörk sirap

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en smet eller lös deg. Lägg i en smord avlång brödform och grädda mitt i ugnen, 200 grader i ca 60 min. Håll koll så den inte blir bränd. Jag brukar lägga över folie efter ungefär halva tiden, då har den fått lagom fin färg.

Det närmar sej..!

Nu är det mindre än 200 dagar kvar till födseln. Typ... Man kan ju aldrig veta. Bebisen kanske har bråttom att komma till världen eller så kanske den trivs jättebra i min gosiga mage och bestämmer sej för att stanna lite extra. Men så som vi räknar nu, så är det mindre än 200 dagar kvar. 199 för att vara exakt. Men det låter ju ändå väldigt mycket, tycker jag. Men jag har en känsla av att tiden bara kommer flyga fram och att jag kommer sitta där i bilen på väg till BB fortare än jag tror.
Nu har jag ju också bara bra saker att se fram emot. Utom blodprovet (BLÄ!). Det blir varmare och varmare. Ljusare och Ljusare. Mer och mer vår och sommar. Magen kommer snart börja växa. Det är inte så lång tid kvar till första ultraljudet heller (eller enda ultraljudet? hur många gör man?). Det ska bli väldigt spännande! Och illamåendet försvinner mer och mer.
Jodå! Tillvaron känns ganska bra just nu :)

Jag lägger in en bild från stugan i sommras, eftersom jag längtar dit så mycket!


Veckans barncitat


RSS 2.0