BB-väska

Det ska börjas i tid.
När jag börjar tänka på något, och ser fram emot något, då vill jag helst att det ska hända nu på en gång. Senaste dagarna har jag funderat mycket på förlossningen och allt runt omkring. Men det kan ju inte hända nu på en gång, jag får snällt vänta. Men lite kan jag ju göra i alla fall, så jag har redan börjat packa BB-väskan.

Jag har skrivit en fin lista på allt som ska med och packat ner det jag inte kommer använda innan det är dags. Typ bebiskläder, bebisfilt, vattenflaska, hårsnoddar och en stor mysig t-shirt.

Jag har läst på olika bebissidor och forum på internet vad som kan vara bra att ha. Lite grejor som många kanske inte tänker på, men som är väldigt bra att ha är:
-Kontanter
-Tröja med dragkedja fram till både mamman och pappan. Då underlättar det för mamman att amma och pappan kan lägga bebisen in mot kroppen, för att få den viktiga hud-mot-hud-kontakten, och sedan dra för dragkedjan lite för att hålla bebben varm.
-Extra kuddar. Standarden på sjukhuskuddar är inte toppen och man kanske inte får så många man önskar.
-Bekväma skor eller tofflor. Det kan bli mycket vankande av och an i koridorerna och då är det tråkigt att gå barfota eller få ont i fötterna.

Det var lite tips. Listan över min väska kommer när den är färdigpackad :)

Ullared

Jag var ju till Ullared för ungefär en månad sen. Det var väldigt fint väder och otroligt varmt. För varmt för att sitta på en buss 8 timmar, enkel resa. Mina fötter och ben svullnade upp helt extremt. Jag såg grotesk ut, som ett träsktroll! Som tur var försvann det efter ungefär 2 dagar och har inte kommit tillbaka sen. Vid varmt väder svullnar dom lite, men inte i närheten av hur det var i Ullared.
Tips vid svullnad:
-Håll fötterna högt.
-Drick mycket vätska.
-Se till att du får i dej C-vitamin. Ett enkelt sätt att slå ihop det med att dricka vätska är att göra en stor tillbringare citronvatten och ha i kylen. Ta ett glas då och då.
-Massera fötter och ben upp mot hjärtat. Behöver inte vara någon "hård" massage, bara strykningar.
-Jag satt också med fötterna i ett fotbad med massage och kallt vatten, men jag vet inte om det är så bra. Blodcirkulationen blir väl sämre vid kyla? Och det är ju bla dålig blodcirkulation som orsakar svullnad... Men det var i alla fall otroligt skönt med det kalla.
Trots fötter av fyrdubbel storlek så blev det en del shopping. Här är de bebissaker jag köpte.
Bilbarnstol/babyskydd, nappflaskor, små burkar (tänkta till hemmagjord barnmat), lite strumpor och tossor, vantar, filt, amningsnapp, hoppgunga, täcke, kudde och sängkläder, mjukisbyxor, mjukisdress, dregellapp, bodys.
Och så blev det lite till mej själv också :)
Om du åker till Ullared, kolla upp "vanliga" priser hemma på det du vill köpa, så du har att jämföra med. Jag hade inte gjort det. Det var mycket jag struntade i att köpa när jag var där, för jag tyckte inte att det var billigare än på andra ställen. Men nu när jag kollat runt på affärer här hemma har jag märkt att det faktiskt var billigare på Ullared. Något jag däremot var besviken på var kläderna. Jag hade hört innan att det är helt otroligt superbilligt med barnkläder där, men det var ungefär samma priser som på H&M.

Nu minsann!

Ge mej lite tid bara så kan jag tänka, jag också!

Jag har inte bloggat på superduperlänge. Det är för att min dator helt plötsligt bestämmde sej för att inte hantera några bilder alls på internet. Inte på något sätt! Så jag tänkte att det kanske är Firefox som behöver en uppdatering. Testade det. Funkade inte.
Men sen idag upptäkte jag att vi ju har Google Chrome på datorn också. Tastade det. Funkade! Wiho! Firefox kan slänga sej i väggen. Google Chrome is the shit! Typ... :P
Hur som haver. Här kommer en uppdatering med bilder :D
Barnvagnen är monterad och klar.
Likaså den väldans randiga elefanten.
Och bebisfilten med.
Magen växer så det knakar. Bilden är tagen på midsommarafton, v 27+1.
Bebisrummet fixas till. Såhär såg det ut innan vi började. Nu är väggarna turkosa, men det får ni inte se förns det är helt klart, med möbler och allt.
Jag har köpt lite mer bebiskläder.
Och så slänger jag in en bild från vår midsommarpicknick i Stjärnsund.

RSS 2.0