Äntligen klar!

Jag började på en sjal för ett tag sen, men så tog det slut på garn. Och eftersom jag inte hade lust eller ork att åka till stan just precis då för att köpa mer, så började jag på en annan sjal. Jag tänkte att det var en väldigt enkel sjal som skulle gå jättefort att göra och att garnet jag hade skulle räcka bra. Jag tänkte att jag skulle hinna bli klar med sjal nummer 2 lagom tills jag tog mej för att åka ner till stan för att köpa mer garn till sjal nummer 1. Men ack, så fel man kan ha! Garnet tog slut även till sjal nummer 2 (den som skulle gå såå snabbt...) och även fast jag köpte mer, och även fast jag jobbade med den nästan varje dag, så blev den aldrig klar! Men nu, ÄNTLIGEN, så blev den klar idag :D Jag som tycker det är så kul att virka (och det är det verkligen!), men den här sjalen var sååå tråkig, för det tog aldrig slut.

Nu kanske jag har skrämt upp er så ni inte vågar er på att virka en egen sjal nummer 2 (som för övrigt är en blommig trekantssjal). Men den är riktigt fin, och ni kanske har bättre tålamod än mej, så det ska nog gå jättebra!

Jag fick iden till sjalen när jag googlade efter ett annat mönster och scrollade förbi en bild på en sån här sjal (eller någon liknande), som sen fastnade i minnet. Jag virkade på fri hand, men det finns säkert mönster på en nästan lika. Här är i alla fall hur jag gjorde min:

 

Virka alla blommor, en och en, och sy sedan ihop dom.

Virka blomman såhär:
Slut 8 lm till en ring med en sm.
Gör 10 lm och fäst med en fm om ringen, gör 10 lm och fäst med en fm om ringen.... osv...
Fortsätt tills du har 6 lm-bågar. Fäst sista lm-bågen med en sm om ringen, istället för en fm.
Fäst trådarna och sy ihop blommorna så sjalen får en trekantsforn.
Klart!!

Kommentarer
Postat av: Sonja

Vad fin den blev! Du är sååå duktig. Kram mamma.

2012-01-26 @ 17:53:09
URL: http://hammarsbacken.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0