Limpa

Idag har jag bakat två limpor. Jag hade inte tillräkligt med fänkål hemma och jag har inte smakat än, men jag hoppas dom smakar bra ändå.

Och nu när jag ska lägga in bilden jag tog på dom så inser jag att jag måste vara lite tankspridd idag. Jag kopplade in kameran till datorn och öppnade mappen med bilderna. Jag kopplade bort kameran från datorn och deletade bilderna från kameran, utan att ha kopierat över dom till datorn... Suck! Det var en jättefin bild. Nu har jag fryst in limporna så jag orkar inte plocka fram dom för att ta en ny bild. Men ni får tänka er hur dom ser ut:)

Jag kan erbjuda ett recept på dom istället:

Filmjölkslimpa, 1st:
5 dl rågsikt
1 tsk bikarbonat
½ tsk bakpulver
1 msk stött fänkål
1 msk anis
2½ dl filmjölk
¾ dl ljus sirap
¼ dl mörk sirap

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en smet eller lös deg. Lägg i en smord avlång brödform och grädda mitt i ugnen, 200 grader i ca 60 min. Håll koll så den inte blir bränd. Jag brukar lägga över folie efter ungefär halva tiden, då har den fått lagom fin färg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0